Pikler triangel

Med en pikler triangel ger du lekrummet ett extra lyft. Barn älskar verkligen att klättra och testa sina gränser. Här hittar du ett brett urval med klätterställningar för inomhus-användning. Allt från stora till små ställningar för barn, välj även med eller utan rutschkana. Dessutom är en klätterställning i trä en utmärkt Montessori-leksak. Alla våra ställningar är tillverkade av trä. Hitta din klätterställning hos oss!

Klätterställning inomhus

En klätterställning inomhus kommer till användning alla dagar i veckan. En leksak som aktiverar ditt barn och bjuder på många timmar med lek.
En klätterställning inomhus kan du placera till exempel i vardagsrummet eller lekrummet där barnet spenderar mest tid. Det viktiga att du inte lämnar barnet utan uppsikt.

Alla våra inomhus klätterställningar kan du vika ihop eller montera isär med ett fåtal enkla steg. När barnet inte vill klättra kan du placera ställningen under möbler där hemma eller mot väggen.

Att ha en klätterställning inomhus aktiverar ditt barn samtidigt som ditt barn utvecklas motoriskt. Aktiva lekar inomhus har många fördelar – det utvecklar till och med ditt barns inlärningsförmåga.

Klätterställning för barn

En klätterställning för barn ska alltid vara CE märkt. Det är super viktigt att produkten är testad och säkrad av specialister i området så att du kan känna dig trygg medan ditt barn övar på att klättra. Alla klätterställningar som du hittar hos oss på Hjälpa till pall är testade, säkrade och CE-märkta.

En klätterställning är en hållbar leksak som kommer till användning under många år. Grundtanken med en klätterställning för barn baseras på Montessoripedagogiken, där barnet får testa och öva sina egna färdigheter i den takt barnet önskar och känner sig redo. Ställningen ger mycket utrymme till kreativitet hos barnet – du kan även använda ställningen som till exempel en koja eller bilbana.

Rekommenderad ålder för en klätterställning för barn är från 1 år, passar utmärkt som ettårspresent!

Hitta din klätterställning för barn hos oss. Välj mellan olika modeller och färger. Med eller utan en rutschkana. Vi har ett brett urval som möter alla smaker, leveranstiden är mellan 4 -10 arbetsdagar.

Klätterställning med rutschkana

Komplettera din klätterställning med en rutschkana! Barn älskar att åka rutschkana. Dessutom är alla våra tillhörande rutschkanor till klätterställningarna tvåsidiga. Ena sidan består av små trappsteg – perfekt att klättra upp från. Den andra sida består av en plan rutschkana. Du har också möjlighet att köpa till två rutschkanor om du inte vill byta sida på din kana.

En rutschkana passar perfekt till en mellan eller stor klätterställning. Kanan sätter du fast med tillhörande band. Till mellan-stora och stora klätterställningen medföljer en rutschkana på köpet!

Klätterställning förskola

Varför inte investera i en klätterställning på en förskola? Till en förskola rekommenderar vi en större modell av våra klätterställningar så att flera barn får plats och kan leka samtidigt. Med våra fantastiska multifunktionella klätterställningar kan du lätt byta position på ställningen vilket också gör att barnen inte blir uttråkade av leken.

Till förskolor rekommenderar vi även att komplettera klätterställningen med två rutschkanor som du kan placera på båda sidorna. Förslagsvis kan ena sidan vara monterad som en trappa och andra sidan som en kana. Det gör också att leken flyter på smidigt och barnen krockar inte med varandra lika lätt.


Varför älskar barn att klättra

Barn äskar verkligen att klättra! Det kan bero på flera olika saker men vi utgår från Montessori-pedagogiken och tror på att barn vill lära sig och är väldigt nyfikna över lag. Barn äskar även att testa sina gränser och att klättra är definitivt ett sätt att testa både kroppen och knoppen. Det är också ett bra sätt att bli av med energi, som de flesta har mycket av.

Klättring som aktivitet är dessutom väldigt bra för ditt barn på flera olika sätt. Till exempel utvecklar barnet sin motorik, koordination och förbättrar inlärningsförmågan.

Tips på vidare läsning:
Om Montessoripedagogik

Hjälpa till pall för barn

Baka tillsammans med bar