Rengöring & skötsel av hjälpa till pall

En hjälpa till pall kommer bli ditt barns nya favoritmöbel i hemmet. Vilken annan möbel kan hjälpa ditt barn att enkelt hjälpa till i köket och tvätta händerna – allt på ett säkert sätt. En hjälpa till pall är inte bara barnets egna möbel i hemmet. Den kan dessutom vara riktigt snygg designad och passa in i ditt hems möblering och inredning. Samtidigt som den även kan fungera som en rolig leksak för barnet. När du skaffar en hjälpa till pall är det dock viktigt att tänka på att ta väl hand om den. En hjälpa till pall ska du helst rengöra och sköta – allt för att inte sprida bakterier och smuts. Ju bättre du tar hand om barnpallen, desto fler syskon kan dessutom använda den.

5 tips för att rengöra en hjälpa till pall

1. Det bästa för en hjälpa till pall är du rengör kökspallen så snabbt som möjligt när den blivit smutsig. Det är ett av de viktigaste knepen för att behålla pallen ren och fin. Om du rengör den direkt efter användning är det enklare att torka av den smuts som hamnat på pallen. Om ditt barn har hjälpt dig att laga mat är smör- och köttfärssås-fläckar enklare att torka bort innan de torkar in.

2. Ett annat knep för att rengöra din hjälpa till pall är att använda ljummet vatten, disktrasa och rengöringsspray för köket. Svårare än så är det inte att rengöra en barnpall och det är inga avancerade rengöringsprodukter som behövs. Du kan helt enkelt ta det som finns hemma. Om du har ett mindre barn hemma som tycker om att slicka eller bita på saker kan det vara bra att använda en rengöringsspray med mindre kemikalier i.

Kökspall med sidor

3. Städa av de sidor av pallen som inte syns. Ett bra exempel på detta är till exempel under den plattform som barnet står på samt under hjälpa till pallens fötter. Under plattformen kan det finans en mängd olika matfläckar, trots att man inte förstår hur de hamnat där. Under hjälpa till pallens fötter däremot brukar det ofta vilja samlas stora dammtussar, så dessa är bra att torka av emellanåt, speciellt om barnpallen brukas dra runt på golvet.

4. Om du är rädd för att dina barn ska få i sig för mycket bakterier av hjälpa till pallen kan du torka av den med ättika. En matsked ättika i varmt vatten är den perfekta behandlingen för att döda alla bakterier på hjälpa till pallen, den verkar nämligen desinficerande.

5. Rengör gärna din hjälpa till pall både dagligen och veckomässigt. Under den dagliga rengöringen kan du torka av den efter att barnet använd barnpallen i till exempel köket för att laga mat och i badrummet för att tvätta händerna. På så sätt sköter du regelbundet om pallen och håller den fräsch och ren. I kombination med detta kan det också vara bra att ha en större rengöring som sker varje vecka. På så sätt ser du till att pallen kan hålla i många år. Torka av den under plattformarna, under fötterna och skrubba generellt av hela pallen.

Hjalpatillpall.se