DIY LEARNING TOWER – IKEA HACK

En learning tower eller hjälpa till pall på svenska är det perfekta hjälpmedlet om man vill motivera sitt barn att hjälpa till i köket. Samtidigt som man kan få båda händerna fria att laga mat med. Med en hjälpa till pall skapar man helt enkelt rätt förutsättningar för att lyckas i köket, samtidigt som man får sina barn att frivilligt delta i kökets alla sysslor.

Om man inte vill köpa en kökspall för barn i Sverige så finns det dock enkla sätt för att skapa en pall på egen hand. På så sätt kan man både hålla sin budget och leva ut sin kreativa sida. Att skapa en hjälpa till pall är dessutom inte svårt! Det enda man behöver är en IKEA-pall samt lite överblivna plankor, hammare och spik. Det är helt enkelt det perfekta DIY-projektet för alla föräldrar som har lite tid över!

Skapa en hjälpa till pall

DYI-projekt och IKEA-hack är något som ligger många varmt om hjärtat. Hur roligt är det inte att ta en gammal möbel och på enkla sätt skapa en ny. Om man har en BEKVÄM-kökspall från IKEA, som är 50 centimeter hög med ett trappsteg, då kan man snabbt förvandla den till en hjälpa till pall. Pallen kostar från 199 kronor och uppåt så den passar alla familjebudgetar. För att få inspiration till den pall man ska skapa kan man kika in på Pinterest. Där finns det nämligen ett överflöd av inspirationsbilder.

DIY Ikea hack learning tower

Det enklaste är dock att kapa till några bitar av träplankor eller plywood och bygga en ram att sätta fast i pallen. På så sätt förlänger man pallen uppåt och skapar reglar som håller barnen kvar på pallen. Glöm bara inte att lämna kvar ett tillräckligt stort hål vid trappen så att barnen enkelt kan klättra upp och ner från pallen när de vill. Att skapa en egen hjälpa till pall på detta vis är enkelt. Den enda nackdelen är att pallen inte kan växa med barnen, när barnen blir för långa kan man inte sänka plattformens höjd.

DIY learning tower - hjälpa till pall
DIY learning tower – hjälpa till pall

Om man är mer händig kan man även skapa en hjälpa till pall från grunden med hjälp av plankor eller plywood. Då behöver man dock rita, såga och snickra mer.

Learning tower – Skapa en färgsprakande kökspall

Glöm inte att en viktig del av ett DYI-projekt är att måla det. Låt gärna barnen vara delaktiga i färgsättningen av pallen. Varför inte skapa deras drömpall färgmässigt. Genom att skapa en vacker och färgstark pall inspireras barnen ännu mer till att använda den. En rolig prinsesspall eller Supermanpall är roligare att använda än en träfärgad pall.

Om man skapar en egen hjälpa till pall med hjälp av det klassiska IKEA-hacket kan man även passa på att ta ut svängarna med den regel man bygger. Varför inte såga ut en prinsesskrona att sätta fast på toppen eller liknande. Då får barnen en riktigt fin och magisk hjälpa till pall. Dessutom får man en snygg möbel till hemmet som man inte behöver gömma mellan matlagningarna.

Hoppas att du fick lite idéer och tankar hur du kan bygga en learning tower själv! Känner du att projektet att blir lite övermäktigt? Då är du hjärtligt välkommen att kika in våra billiga hjälpa till pallar och kökspallar. Till exempel den billigaste pallen hos oss kostar 719.-, fri frakt.

Hjalpatillpall.se