Montering av en hjälpa till pall

När du har inhandlat en hjälpa till pall för ditt barn, då är det dags att montera den. Ju snabbare den sätts ihop, desto snabbare kan din hjälpa till pall komma till nytta. En hjälpa till pall är generellt väldigt enkel att montera. Den består av få delar och det behövs inte många verktyg för att du ska lyckas sätta ihop den.

För att skruva ihop en hjälpa till pall behöver du vanligtvis en skruvmejsel eller skruvdragare, hammare samt spik och skruv. Detta är verktyg som de flesta har tillgång till i sitt hem eller kan få genom att låna av familj eller vänner.

Montera din barnpall snabbt och smidigt i enkla steg

För att montera din hjälpa till pall börjar du med att ta fram de verktyg du behöver samt packa upp lådan med barnpallen. Ibland följer det med en instruktionsbok som du kan följa. Dessa instruktioner är då specificerade för just den barnpall du köpt.

Om det inte finns någon instruktionsbok kommer här de enkla stegen för montering.

Lägg upp barnpallens alla delar framför dig för att dubbelkolla så att alla de delar du behöver finns med i paketet. Se både över de stora delarna samt räkna skruvarna. Montera sedan hjälpa till pallens siddelar till pallens framsida. Sedan kan du enkelt montera den eller de plattformar som finns. Beroende på hur din hjälpa till pall ser ut ska du sedan montera pallens baksida samt de viktiga reglarna som hjälper till att stödja pallen och göra en mer stabil.

Tänk på att noggrann skruva dit rätt skruvar och sätta de på rätt plats. Det är viktigt att dra åt skruvarna hårt samt att inte hoppa över någon skruv. Alla är viktiga för pallens säkerhet. Ibland kan det vara bra att be om en hjälpande hand om man finner det svårt att själv balansera pallen under monteringen.

Monteringen för just din barnpall kan variera beroende på vilken sorts barnpall du köpt. Vissa kan vikas för att användas som bord och sittpall medan andra endast används som stående pallar. Det är dock generellt enkelt att montera alla typer av hjälpa till pallar.

Tänk på detta när du monterar en hjälpa till pall

När du ska montera en hjälpa till pall finns det vissa saker som är bra att tänka på. Den första är att inte stressa ihop barnpallen. Det är få steg som måste gås igenom för att skruva ihop den och det går relativt snabbt. Låt därför monteringen ta den tid den behöver. Genom att montera pallen lugnt och metodiskt slipper du göra fel och behöva göra om.

Ett annat viktigt tips för montering av en hjälpa till pall är att tänka på att skruva alla skruvar hårt. Du vill att barnpallen ska stå så stadigt som möjligt, allt för att ditt barn ska kunna använda den på ett säkert sätt. Därför är det viktigt att skruvarna spänns åt ordentligt. Det kan även vara bra att dra åt skruvarna en extra gång efter två veckors användning, det kan nämligen hända att de blir något lösare efter den första tidens användning.